Focaccia barese

Focaccia barese

4.6 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaino colmo di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 450 g di acqua
  • 450 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 300 g di semola rimacinata di grano duro
  • 75 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 25 g di sale
  • 230 g di pomodori ciliegino preferibilmente grandi e maturi
  • 75 g di olive baresane (vedere varianti)
  • 2 pizzichi di origano secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 613 kcal / 2565 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 99.2 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...