Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1470 kJ / 351.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 290.7 mg
Alternatywne przepisy
Taralli pugliesi
1h 15min
Pane pugliese
29h 20min
Cartellate
1h 5min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3 Std. 20 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pizzi leccesi
6h
Pettole pugliesi
3h
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Focaccia barese
2h 55 min
Pizza barese ai pomodorini
2h