Pizzi leccesi

Pizzi leccesi

4.6 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz.
15 pezzi

Składniki

Condimento
  • 150 g di cipolle a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di pomodorini gialli o rossi, a metà
  • 1 cucchiaio capperi sotto sale dissalati
  • 10 olive nere denocciolate
  • 1 pizzico zucchero
  • 1 rametto di origano fresco
Impasto
  • 400 g di acqua
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di salsa di pomodoro
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 5 g zucchero
  • 400 g farina tipo 0
  • 200 g di farina tipo 00
  • 10 g di sale
  • 20 olive nere denocciolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 15 pezzi

Sód 4699.2 mg
Białko 73.5 g
Kalorie 13062.8 kJ / 3120 kcal
Tłuszcz 98.4 g
Błonnik 29.6 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...