Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 150 g di cipolle a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodorini gialli o rossi, a metà
- 1 cucchiaio capperi sotto sale, dissalati
- 10 olive nere denocciolate
- 1 pizzico di zucchero
- 1 rametto di origano fresco
Impasto
- 400 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsa di pomodoro
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 400 g di farina tipo 0
- 200 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 20 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 15 pezzi
- Kalorie
- 13062.8 kJ / 3120 kcal
- Białko
- 73.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 98.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 29.6 g
- Sód
- 4699.2 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Focaccia barese TM6
4h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pucce
7h
Pettole pugliesi
3h
Focaccia pugliese
1h 10min
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Focaccia barese
2h 55min