Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 150 g di cipolle a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodorini gialli o rossi, a metà
- 1 cucchiaio capperi sotto sale, dissalati
- 10 olive nere denocciolate
- 1 pizzico di zucchero
- 1 rametto di origano fresco
Impasto
- 400 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsa di pomodoro
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 400 g di farina tipo 0
- 200 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 20 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 15 pezzi
- Kalorie
- 13062.8 kJ / 3120 kcal
- Białko
- 73.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 98.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 29.6 g
- Sód
- 4699.2 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Pitta rustica salentina
1h 40 min
Pucce
7 Std.
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Calzone pugliese alle cipolle
2óra 30p
Taralli pugliesi
1óra 15p
Pettole pugliesi
3óra
Pasticciotti leccesi
1óra 15p
Focaccia barese
2óra 55p
Focaccia barese TM6
4 godz.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Pizza barese ai pomodorini
2óra