Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone

Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone

4.7 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di latte
    100 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di zucchero
    5 g
  • di acqua
    150 g
  • di farina tipo 00
    400 g
  • di farina di semola di grano duro + q.b.
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    12 g
Ripieno
  • di acqua
    500 g
  • di polpo fresco
    700 g
  • di ricotta fresca
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di scorza di limone tritata
    1 cucchiaio
Terminare la preparazione
  • di salsa di pomodoro
    250 g
  • di mozzarella a dadini (1 cm)
    300 g
  • di olio per frittura
    1500 g
  • di rucola
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 478.1 kcal / 2000.6 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 53.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 843.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...