Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di patate pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
- 250 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 10 g) -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di farina di forza (manitoba)
- 150 g di farina di semola di grano duro
- 1 cucchiaino di sale
- 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 20 pomodorini ciliegia a metà
- 1 pizzico di origano secco
- 1 cucchiaio di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 104.1 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2h 50 min.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Calzone
2h 50 min.
Focaccia barese
2hod. 55min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia a sorpresa
2h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min.
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min