Urządzenia i Akcesoria
Pasticciotti leccesi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 pezzi
Składniki
Pasta frolla
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
125 g zucchero
-
125 g di strutto a temperatura ambiente
-
1 uovo
-
1 tuorlo d'uovo
-
250 g di farina tipo 00
-
2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
40 g di farina tipo 00
-
60 - 100 g zucchero a piacere
-
2 uova
-
500 g di latte
Terminare la preparazione
-
1 tuorlo d'uovo
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
7.8 g
Kalorie
1502 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cartellate
1 Std. 5 Min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Pasta choux
2 Std.
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Pizzi leccesi
6 Std.
Focaccia di Carnevale salentina
3 Std. 40 Min
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Pettole pugliesi
3 Std.