Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di zucchero
- 125 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di farina tipo 00
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 2 uova
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 min
Cartellate
1h 5min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pizzi leccesi
6h
Pucce
7h
Pettole pugliesi
3h
Focaccia pugliese
1h 10min
Pitta rustica salentina
1sa 40 dk
Focaccia barese
2h 55min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min