Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di zucchero
- 125 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di ammoniaca per dolci
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di farina tipo 00
- 60 - 100 g di zucchero, a piacere
- 2 uova
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 min
Pizzi leccesi
6h
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Pizza rustica lucana
1h 15 min
Pucce
7h
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30 min
Pettole pugliesi
3 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1u. 50min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min