Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1770 g di acqua
- 100 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
-
12 ½
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino di zucchero
- 600 g di farina tipo 00
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
Ripieno
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di mozzarella a fette e ben strizzata
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 1 pomodoro ramato a fette (3-4 mm) fatte sgocciolare per 1 ora
- 2 - 3 pizzichi origano secco
- 2 filetti di acciughe sott'olio
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2573 kJ / 615 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35 min
Focaccia con salsiccia
1h 50 min
Focaccia croccante
2h 10min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50 min
Focaccia a sorpresa
2h
Pizza di patate alle verdure
2h
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Focaccia pugliese
1h 10min
Focaccia barese
2h 55min