Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco (metà cubetto)
- 5 g di zucchero
- 150 g di acqua + q.b.
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
Ripieno
- 50 g di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
-
250
g di mozzarella intrecciata (treccia) a pezzi (3-4 cm)
lub 250 g di scamorza a pezzi (3-4 cm) - 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 200 g di salsa di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 1500 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2975 kJ / 711 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2h 50min
Calzone
2h 50min
Focaccia di Carnevale salentina
3h 40min
Panzerotti alla romana
55min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Panzerotti
5 Std.
Pucce
7hod.
Focaccia pugliese
1h 10min
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h