Panzerottini con mozzarella filante e carne

Panzerottini con mozzarella filante e carne

4.8 148 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di latte
    100 g
  • di lievito di birra fresco (metà cubetto)
    15 g
  • di zucchero
    5 g
  • di acqua + q.b.
    150 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    15 g
Ripieno
  • di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di mozzarella intrecciata (treccia) a pezzi (3-4 cm)
    250 g
    250 g di scamorza, a pezzi (3-4 cm)
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di carne trita mista (vitello e maiale)
    300 g
  • di salsa di pomodoro
    200 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato (opcjonalnie)
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di olio per frittura
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 711 kcal / 2975 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...