Focaccia barese

4.8 302 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di malto di orzo
    5 g
    5 g di zucchero
  • di lievito di birra fresco
    10 g
  • di acqua
    1580 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di semola rimacinata di grano duro
    200 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    80 g
  • di sale
    10 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di pomodori ciliegino preferibilmente grandi e maturi
    150 g
  • di olive baresane (vedere varianti)
    50 g
  • fiocchi di sale a piacere
  • di origano secco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 422.2 kcal / 1766.5 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 665.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...