Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
5
g di malto di orzo
lub 5 g di zucchero - 10 g di lievito di birra fresco
- 1580 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di semola rimacinata di grano duro
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 150 g di pomodori ciliegino, preferibilmente grandi e maturi
- 50 g di olive baresane (vedere varianti)
- 1 pizzico di origano secco
- fiocchi di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766.5 kJ / 422.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 665.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Pizza napoletana
9 Std.
Focaccia barese
2h 55min
Panzerotti
5 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3u. 20min
Pettole pugliesi
3 godz.
Focaccia a bastone
5 Std.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min