Ryba z warzywami na parze

Ryba z warzywami na parze

4.5 11 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 6 filety z turbota (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
    6 filety z ryby o białym mięsie, (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
  • 300 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
  • 9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 75 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1,5 cytryny)
  • 500 g wody
  • 600 - 750 g ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1215.2 mg
Białko 69.4 g
Kalorie 2851.1 kJ / 681.4 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...