
Urządzenia i Akcesoria
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
Sandacz w papilotach i warzywa na parze
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
masła20 g
-
soli½ łyżeczki
-
filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)2
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wody500 g
-
marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm100 g
-
różyczek kalafiora150 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej100 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki70 g
Sos berneński
-
estragonu, świeżego tylko liście1 łyżka
-
żółtka3
-
białego wina, wytrawnego35 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 2 porcje
Kalorie
1452.8 kcal /
6082.6 kJ
Białko
70.5 g
Tłuszcz
119.1 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska