Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim

Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim

4.3 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

Sandacz w papilotach i warzywa na parze
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    100 g
  • masła
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
    100 g
  • różyczek kalafiora
    150 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    100 g
    100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    70 g
Sos berneński
  • estragonu, świeżego tylko liście
    1 łyżka
  • żółtka
    3
  • białego wina, wytrawnego
    35 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g

Wartości odżywcze na 2 porcje

Kalorie 1452.8 kcal / 6082.6 kJ
Białko 70.5 g
Tłuszcz 119.1 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...