
Wersje kompatybilne
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sandacz w papilotach i warzywa na parze
- 5 g koperku, świeżego tylko liście
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g masła
- ½ łyżeczki soli
- 2 filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 100 g marchewki pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
- 150 g różyczek kalafiora
-
100
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
lub 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej - 70 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
Sos berneński
- 1 łyżka estragonu, świeżego tylko liście
- 3 żółtka
- 35 g białego wina, wytrawnego
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 2 porcje
- Kalorie
- 1452.8 kcal / 6082.6 kJ
- Białko
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 119.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Błonnik
- 15.4 g