Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
-
140 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1150 g wody
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony1 liść laurowy, świeży
-
4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
-
4 szczypty soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego4 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.5 mg
Białko
36.5 g
Kalorie
2145.4 kJ /
512.8 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
64.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min