Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw

Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw

3.9 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
    250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    140 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • masła
    20 g
  • ryżu białego, długoziarnistego
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    1150 g
  • tymianku, świeżego
    1 gałązka
  • liść laurowy, świeży
    1
    1 liść laurowy, suszony
  • filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
    4
  • soli
    4 szczypty
  • pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
    4 szczypty
    4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 512.8 kcal / 2145.4 kJ
Białko 36.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 64.3 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 306.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...