
Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła20 g
-
ryżu białego, długoziarnistego250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody1150 g
-
tymianku, świeżego1 gałązka
-
liść laurowy, świeży1
-
filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj4
-
soli4 szczypty
-
pieprzu kolorowego, świeżo mielonego4 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512.8 kcal /
2145.4 kJ
Białko
36.5 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
306.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min