Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
TM6 TM5

Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw

3.8 (35 ocen)

Składniki

  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 250 g bulw kopru włoskiego, pokrojonych na kawałki
  • 140 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła
  • 250 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1150 g wody
  • 1 gałązka tymianku, świeżego
  • 1 liść laurowy, świeży
    lub 1 liść laurowy, suszony
  • 4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
  • 4 szczypty soli
  • 4 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
    lub 4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2145.4 kJ / 512.8 kcal
Białko
36.5 g
Węglowodany
64.3 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
5.3 g
Sód
306.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy