
Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła20 g
-
ryżu białego, długoziarnistego250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody1150 g
-
tymianku, świeżego1 gałązka
-
liść laurowy, świeży1
-
filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj4
-
soli4 szczypty
-
pieprzu kolorowego, świeżo mielonego4 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512.8 kcal /
2145.4 kJ
Białko
36.5 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
306.5 mg