
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy2
-
soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
wody500 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
groszku cukrowego świeżego, w strączkach, obranego z łyka200 g
-
różyczek brokułu200 g
-
oliwy z oliwek extra vergine1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.5 kcal /
1815 kJ
Białko
48 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min