Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze

Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze

4.7 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • pstrągi, świeże, oczyszczone ok. 200-250 g każdy
    2
  • soli morskiej plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, świeżego
    2 gałązki
  • wody
    500 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    200 g
  • groszku cukrowego świeżego, w strączkach, obranego z łyka
    200 g
  • różyczek brokułu
    200 g
  • oliwy z oliwek extra vergine
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433.5 kcal / 1815 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...