Urządzenia i Akcesoria
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
2 zielone papryczki chili, świeże, ok. 6-8 cm długości, bez gniazd nasiennych¼ - ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
50 g kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g liści szpinaku, świeżych, pokrojonych na kawałki100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie (np. halibut, łupacz, dorsz; 1 cm grubości), bez skóry i ości
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
10 g skrobi kukurydzianej4 łyżeczki mąki z cieciorki (ok. 15 g, patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
-
2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g jogurtu typu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
42.4 g
Kalorie
1891.4 kJ /
452.1 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
9.8 g
Węglowodany
42.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min