
Urządzenia i Akcesoria
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody600 g
-
ząbki czosnku2
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli1 łyżeczka
-
filetów z ryby o białym mięsie (np. halibut, łupacz, dorsz; 1 cm grubości), bez skóry i ości600 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki400 g
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
mąki z cieciorki (ok. 15 g, patrz wskazówka)4 łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
jogurtu typu greckiego250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
437 kcal /
1830 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
5.9 g