Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami

Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami

3.5 39 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • wody
    600 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
    2 zielone papryczki chili, świeże, ok. 6-8 cm długości, bez gniazd nasiennych
  • kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
    50 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
    100 g liści szpinaku, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • filetów z ryby o białym mięsie (np. halibut, łupacz, dorsz; 1 cm grubości), bez skóry i ości
    600 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
    400 g
  • kurkumy, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • mąki z cieciorki (ok. 15 g, patrz wskazówka)
    4 łyżeczki
    10 g skrobi kukurydzianej
  • cukru
    1 łyżeczka
  • pieprzu, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    200 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na 3 cm kawałki
    200 g
  • jogurtu typu greckiego
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 437 kcal / 1830 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...