
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)800 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia30 g
-
dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)6
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku2 łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
białego wina (opcjonalnie)50 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
373.3 kcal /
1561.9 kJ
Białko
44.9 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
30.4 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
925.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska