
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
-
6
dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
lub 6 filetów rybnych (dowolnych, 120-200 g każdy) - 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 50 g białego wina (opcjonalnie)
- 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 373.3 kcal / 1561.9 kJ
- Białko
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 925.1 mg