Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym

4.3 238 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki (3-4 cm)
    800 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia
    30 g
  • dzwonków morszczuka (120-200 g każdy)
    6
    6 filetów rybnych, (dowolnych, 120-200 g każdy)
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    2 łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • białego wina (opcjonalnie)
    50 g
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 373.3 kcal / 1561.9 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 30.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 925.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...