Urządzenia i Akcesoria
Pizza pepperoni z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
110 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
½ łyżeczki soli
Dodatki
-
100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
60 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
130 g krojonych pomidorów, z puszki130 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki soli
-
40 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
-
25 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
25 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
-
15 g czarnych oliwek, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
902.3 mg
Białko
19.1 g
Kalorie
1836.1 kJ /
438.8 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
43.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min