Pizza pepperoni z pieczarkami

Pizza pepperoni z pieczarkami

4.9 17 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • 110 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • ½ łyżeczki cukru
  • 200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 100 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 60 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 130 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
    130 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • ½ łyżeczki soli
  • 40 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
  • 25 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
  • 25 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 15 g czarnych oliwek, bez pestek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 902.3 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 1836.1 kJ / 438.8 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...