
Urządzenia i Akcesoria
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu170 g
-
wody letniej90 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru¼ łyżeczki
Dodatki
-
sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na kawałki100 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki250 g
-
pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liści bazylii, świeżych10
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
liści szpinaku, świeżych150 - 200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
489.7 kcal /
2048.8 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
1238.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska