
Urządzenia i Akcesoria
Pizza w dwóch smakach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego np. ementaler lub edam, pokrojonego na kawałki100 g
Ciasto na pizzę
-
wody190 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
soli1 łyżeczka
Sos śmietanowy z boczkiem
-
cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
kostek boczku100 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Sos bolognese
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata50 g
-
mięsa mielonego wołowego (patrz wskazówka)100 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
601.8 kcal /
2519.5 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
699.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska