
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
400 g wody
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 szczypty cukru
-
700 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
Sos i dodatki
-
625 g sera mozzarella (ok. 5 kulek), pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
800 g pomidorów, bez skóry pokrojoinych na kawałki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżki oregano, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2666 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pizza hawajska
30 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min