
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 - 200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
-
140 g wody letniej
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.3 kcal /
2352.7 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1431.9 mg