
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry150 - 200 g
-
wody letniej140 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu240 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka150 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry4
-
oliwy z oliwek40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.3 kcal /
2352.7 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1431.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min