Pikantna pizza

Pikantna pizza

4.7 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 - 200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
  • 140 g wody letniej
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
  • 4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
  • 40 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562.3 kcal / 2352.7 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 1431.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...