
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry150 - 200 g
-
wody letniej140 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu240 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka150 g
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry4
-
oliwy z oliwek40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.3 kcal /
2352.7 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
1431.9 mg