Pikantna pizza

Pikantna pizza

4.7 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
    150 - 200 g
  • wody letniej
    140 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    240 g
    240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
    150 g
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
    4
  • oliwy z oliwek
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562.3 kcal / 2352.7 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 56.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 1431.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...