
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z szynką i nektarynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto na pizzę
-
wody220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej200 g
-
mąki pszennej200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli5 g
Dodatki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
czerwonego pesto6 łyżek
-
sera mozzarella (250 g)20 plastrów
-
szynki długodojrzewającej np. prosciutto, serrano10 plastrów
-
nektarynki dojrzałe, pokrojone w ósemki2
-
tymianku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
rukola do dekoracji
-
sos balsamiczny do polania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
189.9 kcal /
795.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
379.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska