
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z szynką i nektarynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto na pizzę
-
220 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
200 g mąki pszennej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
5 g soli
Dodatki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
6 łyżek czerwonego pesto
-
20 plastrów sera mozzarella (250 g)
-
10 plastrów szynki długodojrzewającej np. prosciutto, serrano
-
2 nektarynki dojrzałe, pokrojone w ósemki
-
4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
rukola do dekoracji
-
sos balsamiczny do polania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
189.9 kcal /
795.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
379.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min