Pizza z szynką i nektarynkami

Pizza z szynką i nektarynkami

4.6 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto na pizzę
  • wody
    220 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    200 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • soli
    5 g
Dodatki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • czerwonego pesto
    6 łyżek
  • sera mozzarella (250 g)
    20 plastrów
  • szynki długodojrzewającej np. prosciutto, serrano
    10 plastrów
  • nektarynki dojrzałe, pokrojone w ósemki
    2
  • tymianku, świeżego tylko liście
    4 gałązki
    4 łyżeczki tymianku, suszonego
  • rukola do dekoracji
  • sos balsamiczny do polania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 189.9 kcal / 795.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 379.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...