Pizza z szynką i nektarynkami
TM6 TM5

Pizza z szynką i nektarynkami

4.5 (21 ocen)

Składniki

Ciasto na pizzę

  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 5 g soli

Dodatki

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 6 łyżek czerwonego pesto
  • 20 plastrów sera mozzarella (250 g)
  • 10 plastrów szynki długodojrzewającej, np. prosciutto, serrano
  • 2 nektarynki, dojrzałe, pokrojone w ósemki
  • 4 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub 4 łyżeczki tymianku, suszonego
  • rukola, do dekoracji
  • sos balsamiczny, do polania

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
795.2 kJ / 189.9 kcal
Białko
9.5 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Błonnik
1.8 g
Sód
379.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie