Pizza z szynką i nektarynkami

Pizza z szynką i nektarynkami

4.6 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto na pizzę
  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 5 g soli
Dodatki
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 6 łyżek czerwonego pesto
  • 20 plastrów sera mozzarella (250 g)
  • 10 plastrów szynki długodojrzewającej np. prosciutto, serrano
  • 2 nektarynki dojrzałe, pokrojone w ósemki
  • 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    4 łyżeczki tymianku, suszonego
  • rukola do dekoracji
  • sos balsamiczny do polania

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 189.9 kcal / 795.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 379.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...