Ryba po grecku

Ryba po grecku

4.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 250 g filetów rybnych np. dorsza, mintaja, rozmrożonych, odsączonych
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia ryby
  • ¾ - 1 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 75 g białego wina
  • 200 g pomidorów krojonych z puszki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • cytryna (opcjonalnie) ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 314.3 kcal / 1315 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 853.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...