
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowa sałatka śledziowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
300 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
400 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
40 g musztardy
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
3 jajka
-
250 - 300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
4 - 6 filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 - 300 g ziemniaków ugotowanych, pokrojonych na kawałki
-
200 - 250 g marchewki ugotowanej, pokrojonej na kawałki
-
80 - 100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.1 kcal /
3096.4 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
61.9 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Sód
832.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Hekele
2 godz. 40 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min