
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 goździki suszone
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
- 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
- 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
- cytryny ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 175.7 kcal / 735.3 kJ
- Białko
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 538.3 mg