Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w galarecie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
3 goździki suszone
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
20 g oleju
-
1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
cytryn ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
538.3 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
735.3 kJ /
175.7 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Ryba po grecku
45 min
Bigos
1 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min