Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie

4.3 924 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 150 g zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
  • 150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryny ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 175.7 kcal / 735.3 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 538.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...