Kurczak w galarecie
TM6 TM5

Kurczak w galarecie

4.3 (880 ocen)

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • 150 g zielonego groszku, konserwowego, odsączonego z zalewy
  • 150 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryny, ekologiczne, pokrojone na ok. 2 cm kawałki, do skropienia galarety

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
735.3 kJ / 175.7 kcal
Białko
21.7 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
3.2 g
Sód
538.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy