Urządzenia i Akcesoria
Sałatka jarzynowa na Varomie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej na większe kawałki300 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na większe kawałki200 g
-
selera pokrojonego na większe kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na większe kawałki300 g
-
wody500 g
-
jajka4
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki180 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki300 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry70 g
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy (240 g)1 puszka
-
musztardy1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku¼ - ½ łyżeczki
-
majonezu300 - 400 g
-
chrzanu, tartego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463.1 kcal /
1937.7 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
36.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
770.1 mg