Urządzenia i Akcesoria
Sałatka jarzynowa na Varomie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na większe kawałki
-
200 g korzenia pietruszki pokrojonego na większe kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na większe kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na większe kawałki
-
600 g wody
-
4 jajka
-
180 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
70 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
300 - 400 g majonezu
-
1 łyżeczka chrzanu, tartego
-
1 puszka zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy (240 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
770.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1937.7 kJ /
463.1 kcal
Tłuszcz
36.5 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa
30 min
Żurek
50 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Bigos
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Kapusta gotowana
30 min
Ryba po grecku
45 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min