Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

4.6 467 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
  • 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 206.8 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 747.8 kJ / 178.7 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...