Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
747.8 kJ /
178.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pasztet
3 godz.
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Pasta z wędliny
10 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min