Pieczeń rzymska
TM5 TM6

Pieczeń rzymska

Składniki

  • masło, do natłuszczenia formy
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 1 czerstwa bułka, namoczona i dobrze odciśnięta
  • 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 6 jajek, 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
661 kJ / 158 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
7.1 g
Tłuszcz
10.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie