Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia formy
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1 biała bułka, czerstwa, namoczona i dobrze odciśnięta
- 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 6 jajek, 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 747.8 kJ / 178.7 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 206.8 mg
Alternatywne przepisy
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Placek lotaryński
45 min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasta z wędliny
10min
Pasztet z piersi indyka
2h
Pasztet
3h
Kurczak w galarecie
3h
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min