Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
747.8 kJ /
178.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 Std. 15 Min
Klops z papryką i jajkiem
1 Std. 40 Min
Rolada makaronowa z mięsem
1 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Pasztet
3 Std.
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Placek lotaryński
45 Min
Pasta z wędliny
10 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min