Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

4.6 437 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • oleju
    20 g
  • biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
    1
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    800 g
  • jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
    6
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 178.7 kcal / 747.8 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 2.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 206.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...