Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
747.8 kJ /
178.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1h 20min
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Ryba po grecku
45min
Rolada mięsna
1h 10min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasztet
3h
Pasta z wędliny
10min