
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło do natłuszczenia formy
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
- 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
- 6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 178.7 kcal / 747.8 kJ
- Białko
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 206.8 mg
Alternatywne przepisy
Schab chrzanowy
2h 30min
Rolada mięsna
1h 10min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Ryba po grecku
45min
Pasztet
3h
Klops z papryką i jajkiem
1h 40min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min