Risotto con la zucca e pancetta

4.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 75 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 380 g di polpa di zucca a dadini (1 cm)
  • 1 pizzico di pistilli di zafferano
  • 960 g di brodo di pollo
    960 g di acqua, + 2 dadi per brodo di pollo (o 2 cucchiaini colmi di dado per brodo di pollo fatto in casa)
  • 480 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 150 g di pancetta dolce, a listarelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...