Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di riso super fino (cottura 15 minuti)
- 150 g di salmone affumicato a pezzi piccoli (1 cm)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua calda
-
1
cucchiaino di sale + q.b.
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con salmone agli agrumi
50min
Risotto ai peperoni e tonno
40min
Risotto salmone e finocchio
35 Min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 Min
Risotto rosmarino e speck
25 min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 Min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30min
Risotto affumicato
35 Min
Risotto alla castellana
35 Min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15 min
Risotto al ragù bianco di mare
30min