Risotto zucchine e gamberi

Risotto zucchine e gamberi

4.1 329 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • di code di gambero interi
    250 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di acqua
    1000 g
  • di zucchine a pezzi (2 cm)
    200 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 15 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
  • di burro a pezzi piccoli
    50 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 603 kcal / 2520 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...