Risotto alla zucca e balsamico

Risotto alla zucca e balsamico

3.9 199 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno (30 g circa) a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
  • 700 g di acqua
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 20 g di burro a pezzi
  • 30 g di aceto balsamico
    20 g di glassa di aceto balsamico
  • 60 g di Parmigiano reggiano in scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.7 g
Kalorie 1957 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...