Risotto alle melanzane

Risotto alle melanzane

3.8 156 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 porzioni

Składniki

  • 1 cipolla bianca piccola a metà
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 280 g di melanzane a cubetti e lasciate sotto sale per 10 minuti circa
  • 280 g di riso Arborio (cottura 14 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 660 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 100 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
  • 1 - 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 268 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2447 kJ / 584.8 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 85.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...