Risotto ai broccoli e salsiccia

Risotto ai broccoli e salsiccia

4.2 470 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • scalogno (30 g circa) a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsiccia fresca di maiale, spellata e a pezzi
    300 g
  • di cimette di broccoli
    150 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado Bimby per brodo di carne
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 626 kcal / 2619 kJ
Białko 19.9 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...