
Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4 plastry, lekko rozbitej300 - 400 g
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
cebuli przekrojonej na pół120 - 140 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
koncentratu pomidorowego1 ½ łyżeczki
-
grzyby, suszone3 - 4
-
śliwki suszone, bez pestek2
-
wody550 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178 kcal /
743.6 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
53.8 mg