Karkówka po karkonosku

Karkówka po karkonosku

4.4 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4 plastry, lekko rozbitej
    300 - 400 g
  • sól do oprószenia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
  • olej do polania mięsa
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 - 140 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • koncentratu pomidorowego
    1 ½ łyżeczki
  • grzyby, suszone
    3 - 4
  • śliwki suszone, bez pestek
    2
  • wody
    550 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 178 kcal / 743.6 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 53.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...