Żeberka w kapuście
TM6 TM5

Żeberka w kapuście

4.8 (2.1K ocen)

Składniki

  • 1000 g żeberek wieprzowych, pasków, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do obsmażenia żeberek
  • 850 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3752 kJ / 896 kcal
Białko
41.2 g
Węglowodany
11.7 g
Tłuszcz
79.3 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy