Urządzenia i Akcesoria
Żeberka w kapuście
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia żeberek
-
850 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41.2 g
Kalorie
3752 kJ /
896 kcal
Tłuszcz
79.3 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min