Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

4.8 2.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na kawałki
    1000 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    800 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    120 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia żeberek
    20 g
  • wody
    850 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 płaska łyżeczka
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 896 kcal / 3752 kJ
Białko 41.2 g
Tłuszcz 79.3 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...