
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schabu wieprzowego, bez kości
- 5 owoców jałowca
- 4 ząbki czosnku
- 4 ziaren ziela angielskiego
- 5 - 10 g soli gruboziarnistej
- 3 goździki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki musztardy
- 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 296 kJ / 70 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada z karkówki z grzybami
Brak ocen
2 godz. 35 min
Rolada ze schabu
Brak ocen
5 godz. 15 min
Kiełbasa słoikowa
Brak ocen
26 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
Brak ocen
1 godz. 30 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
Brak ocen
16 godz.
Schab z Varomy
Brak ocen
3 godz. 40 min
Pasztet z piersi indyka
Brak ocen
2 godz.
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
Brak ocen
3 godz. 25 min
Baleron z karkówki
Brak ocen
50 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
Brak ocen
2 godz. 10 min
Rolada mięsna
Brak ocen
1 godz. 10 min
Schab gotowany na parze
Brak ocen
1 godz. 50 min