Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schabu wieprzowego, bez kości
- 5 owoców jałowca
- 4 ząbki czosnku
- 4 ziaren ziela angielskiego
- 5 - 10 g soli gruboziarnistej
- 3 goździki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- ½ łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki musztardy
- 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
- 1500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 296 kJ / 70 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Baleron z karkówki
50h 30min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1hod. 30min
Schab gotowany na parze
1h 50min
Schab z Varomy
3h 40 min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16hod.
Kiełbasa słoikowa
26h 30min