Urządzenia i Akcesoria
Schab chrzanowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego bez kości
-
5 owoców jałowca
-
4 ząbki czosnku
-
4 ziaren ziela angielskiego
-
5 - 10 g soli gruboziarnistej
-
3 goździki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
1500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.4 g
Kalorie
296 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baleron z karkówki
50 h 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 h 10 min
Rolada ze schabu
5 h 15 min
Schab z Varomy
3 h 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 h 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 h 30 min
Pieczona szynka (kulka)
50 h
Rolada z karkówki z grzybami
2 h 35 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 h 25 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Schab gotowany na parze
1 h 50 min
Karkówka po karkonosku
1 h 50 min