
Urządzenia i Akcesoria
Schab chrzanowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego bez kości
-
5 owoców jałowca
-
4 ząbki czosnku
-
4 ziaren ziela angielskiego
-
5 - 10 g soli gruboziarnistej
-
3 goździki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
1500 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
70 kcal /
296 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
0.2 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min