Urządzenia i Akcesoria
Polędwica po toskańsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g polędwicy wieprzowej
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
3 kromki białego chleba pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
200 g sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
-
woda (1 szklanka), do podlania mięsa
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.2 mg
Białko
45.1 g
Kalorie
2168.5 kJ /
518.3 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min