
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g polędwicy wieprzowej
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
- 3 kromki białego chleba, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g sera gorgonzola, łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w półplasterki
- 250 g wody, przegotowanej, ciepłej
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2991 kJ / 714 kcal
- Białko
- 40.9 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 55.3 g