Polędwica po toskańsku
TM5 TM6

Polędwica po toskańsku

Składniki

  • 600 g polędwicy wieprzowej
  • ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
  • 3 kromki białego chleba, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g sera gorgonzola, łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli, pokrojonej w półplasterki
  • 250 g wody, przegotowanej, ciepłej
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2991 kJ / 714 kcal
Białko
40.9 g
Węglowodany
16.8 g
Tłuszcz
55.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie