Polędwica po toskańsku

Polędwica po toskańsku

4.5 206 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g polędwicy wieprzowej
  • sól do przyprawienia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
  • 3 kromki białego chleba pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
  • woda (1 szklanka), do podlania mięsa
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 518.3 kcal / 2168.5 kJ
Białko 45.1 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 909.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...