
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica po toskańsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g polędwicy wieprzowej
-
sól do przyprawienia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia mięsa
-
3 kromki białego chleba pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
200 g sera gorgonzola łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
-
woda (1 szklanka), do podlania mięsa
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
518.3 kcal /
2168.5 kJ
Białko
45.1 g
Tłuszcz
30.6 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
909.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min