Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

4.7 5.5K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
    500 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    300 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
    20 g
  • wody
    300 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • majeranku, suszonego
    1 płaska łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    1 łyżka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432 kcal / 1811 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...