Urządzenia i Akcesoria
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ząbków czosnku
-
5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150 g szynki, w plastrach150 g boczku parzonego, w plastrach
-
800 g udźce z indyka, ze skórą, z kością800 g udźca z indyka, bez skóry, z kością
-
1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1300 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
51 g
Kalorie
2174 kJ /
520 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min