Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150
g boczku parzonego, w plastrach
lub 150 g szynki, w plastrach -
800
g udźca z indyka, bez skóry, z kością
lub 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością - 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45p
Polędwica wołowa z warzywami
50p
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1óra 30p
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1óra 10p
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1óra 10p
Filet z indyka w zielonej marynacie
1óra 5p
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1óra
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15 min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min