Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami

Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami

3.9 36 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • ząbków czosnku
    30 g
  • rozmarynu, świeżego
    5 gałązek
  • boczku parzonego, w plastrach
    150 g
    150 g szynki, w plastrach
  • udźca z indyka, bez skóry, z kością
    800 g
    800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    3 szczypty
  • oliwy z oliwek extra virgin
    20 g
  • wody
    1300 g
  • ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 520 kcal / 2174 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...