Urządzenia i Akcesoria
Baleron z karkówki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 godz. 30 min
25 porcji
Składniki
-
1000 g karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
Solanka
-
1500 g wody przegotowanej, zimnej
-
180 g soli
-
1 łyżka soli peklowej
Marynata
-
½ łyżeczki białej gorczycy
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
10 owoców jałowca
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
10 ziaren ziela angielskiego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
5 liści laurowych, suszonych
-
500 g oleju rzepakowego
-
10 liści mięty, świeżych
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.4 g
Kalorie
450 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Schab z Varomy
3 h 40 min
Kiełbasa słoikowa
26 h 30 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 h 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 h 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 h 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 h 25 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 h 35 min
Rolada mięsna
1 h 10 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 h
Schab chrzanowy
2 h 30 min
Karkówka po karkonosku
1 h 50 min
Pasztet z piersi indyka
2 h