Baleron z karkówki
TM5 TM6

Baleron z karkówki

4.7 (713 ocen)

Składniki

  • 1000 g karkówki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku

Solanka

  • 1500 g wody, przegotowanej, zimnej
  • 180 g soli
  • 1 łyżka soli peklowej

Marynata

  • ½ łyżeczki białej gorczycy
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 10 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 5 liści laurowych, suszonych
  • 500 g oleju rzepakowego
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
450 kJ / 107 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
0.2 g
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy