Baleron z karkówki

Baleron z karkówki

4.7 751 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 godz. 30 min
25 porcji

Składniki

  • 1000 g karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
Solanka
  • 1500 g wody przegotowanej, zimnej
  • 180 g soli
  • 1 łyżka soli peklowej
Marynata
  • ½ łyżeczki białej gorczycy
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 10 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 5 liści laurowych, suszonych
  • 500 g oleju rzepakowego
  • 10 liści mięty, świeżych
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1500 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 107 kcal / 450 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 0.2 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...