Zuppa di lenticchie

Zuppa di lenticchie

4.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porzione

Składniki

  • 20 g di cipolla in quarti
  • 20 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 10 g di sedano a pezzi
  • ½ spicchio di aglio senza anima
  • 1 pizzico di semi di cumino
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di acqua
  • ½ foglia di alloro secca
  • 40 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
  • 40 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.8 g
Kalorie 812 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...