Lenticchie speziate in umido

Lenticchie speziate in umido

4.8 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla bianca in quarti
  • 80 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori ciliegino a metà
  • 10 g di zenzero, radice fresca a fette sottili
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 280 g di lenticchie secche ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di curry in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 369 kcal / 1544 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...