Lenticchie speziate in umido

Lenticchie speziate in umido

4.8 1.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla bianca in quarti
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    200 g
  • di zenzero, radice fresca a fette sottili
    10 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di lenticchie secche ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
    280 g
  • di acqua
    1000 g
  • di curry in polvere
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 369 kcal / 1544 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...