Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carote, a rondelle (2 cm)
- 70 g di gambo di sedano, a rondelle (2 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 200 g di lenticchie verdi secche
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- fette di pane casereccio tostato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1147.1 kJ / 273.9 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa di lenticchie
50min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Zuppetta di ceci
45 min
Zuppa di ceci e cicoria
1u.
Zuppa al profumo di curcuma
1u.
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di piselli spezzati
1u.
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1u.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1u.