Zuppa di lenticchie e spinaci

Zuppa di lenticchie e spinaci

4.7 241 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di carote a rondelle (2 cm)
  • 70 g di gambo di sedano a rondelle (2 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 200 g di lenticchie verdi secche
  • 150 g di foglie di spinaci freschi
  • fette di pane casereccio tostato q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.6 g
Kalorie 1147.1 kJ / 273.9 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...