Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla in quarti
- 150 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 800 g di acqua
- 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
- 2 foglie di alloro fresche
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 400 g di lenticchie in scatola sciacquate e sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 943.5 kJ / 225.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 142.4 mg
Alternatywne przepisy
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Minestra di riso e ceci
30 min
Zuppa di lenticchie
50min
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di legumi vegetariana
40 min
Lenticchie e salsiccia
2h 55min
Minestra di cereali e ceci
45 min
Minestra di patate
50min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta
35min