Minestra lenticchie e spinaci

Minestra lenticchie e spinaci

4.6 239 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla bianca in quarti
  • 50 g di carota pelata e a rondelle (0,5 cm)
  • 50 g di foglie di sedano lavate ed asciugate
  • 250 g di lenticchie secche
  • 3 foglie di alloro fresche lavate ed asciugate
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1000 g di acqua
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di foglie di spinaci freschi lavate ed asciugate
    200 g di spinaci in foglia surgelati, scongelati bene
  • ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
  • 160 g di riso per minestre (cottura 16 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.8 g
Kalorie 1887 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 10.5 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...