
Urządzenia i Akcesoria
Stroganow z pieczarek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
900 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.8 kcal /
936.2 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
290.1 mg