
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z orzeszków ziemnych
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
orzeszków ziemnych, prażonych, solonych200 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbek czosnku1
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
oleju20 g
-
pomidora pokrojonego w 1 cm kostkę70 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
papryczka chili, świeża (opcjonalnie) pokrojona w plastry, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285 kcal /
1195 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska