Kalarepa à la ryba po grecku
TM6 TM5

Kalarepa à la ryba po grecku

4.7 ( 245 ocen )

Składniki

  • 600 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
  • 1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g wody
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
167.5 kcal / 701.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
1228.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy