
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
- 1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 ½ łyżeczki soli
- 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 150 g wody
- 50 g koncentratu pomidorowego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 167.5 kcal / 701.3 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Błonnik
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 1228.5 mg