![Kalarepa à la ryba po grecku Kalarepa à la ryba po grecku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1F1C1A5-0749-441F-AA78-E886637E98D9/Derivates/7438a8bf-b990-4744-8599-811ff806f07b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g kalarepy, obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
- 1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 ½ łyżeczki soli
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 150 g wody
- 50 g koncentratu pomidorowego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 701.3 kJ / 167.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1228.5 mg
Alternatywne przepisy
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 Std.
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Pasztet pieczarkowy
2h 50 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Pasta bezjajeczna
5min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Stroganow z pieczarek
35 min
Cukinia w pomidorach
25 Min