Wegańskie „flaczki” z boczniaków

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    30 g
  • wody
    650 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
    500 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    15 g
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 159 kcal / 663 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...