Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
650 g wody
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa szczawiowa
35 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Stroganow z pieczarek
35 min
Pasztet z selera
2 godz.