Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki60 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
wody650 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski500 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
159 kcal /
663 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
670 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa szczawiowa
35 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Stroganow z pieczarek
35 min