Urządzenia i Akcesoria
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
70 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
½ ząbka czosnku
-
50 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
-
230 g słoniny pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215.4 kcal /
901.3 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
200.7 mg