Urządzenia i Akcesoria
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki70 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
ząbka czosnku½
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
słoniny pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)230 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215.4 kcal /
901.3 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
200.7 mg