
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka 3,2% tłuszczu
- 1000 g twarogu, półtłustego tłustego lub półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki nasion kozieradki
- 2 łyżeczki czarnuszki
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 183.5 kcal / 767.9 kJ
- Białko
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Sód
- 532.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy serek topiony
1 godz.
Musztarda
36 godz. 10 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Ser do smarowania
1 godz.